+31 (0) 165 - 554 200
Huurrecht

Op het gebied van huurrecht staat JANSEN & van de LUIJTGAARDEN ADVOCATEN zowel huurders als verhuurders bij. Wij adviseren u over contracten en, voor zover nodig, procederen wij indien huurder of verhuurder zich niet aan de overeenkomsten en/of de wet houdt.

Huurders van woningruimte hebben een grote mate van bescherming. Bij renovatie van uw woningbestand dient u zorgvuldig te werk te gaan.

Bij overlast door huurders kunt u als verhuurder optreden. Overlast kan in dat geval zelfs als een gebrek aan het gehuurde worden beschouwd zodat u tegenover uw andere huurders gehouden bent op te treden.

Waar veel verhuurders tegenwoordig tegenaan lopen is dat een huurder een hennepkwekerij opricht in de door u verhuurde woning. Wij kunnen u bijstaan bij het ontruimen van deze huurder uit de woning. Mocht het gaan om een bedrijfsruimte, dan kan het voorkomen dat u als eigenaar/verhuurder als verdachte wordt aangemerkt. Ook in dat geval kunnen wij u bijstaan.

Voor vragen over huurzaken kunt u contact opnemen met mr. A.P.E. (Arno) de Brouwer. Wordt u strafrechtelijk vervolgd in verband met een hennepkwekerij, dan kunt u contact opnemen met mr. B.P.J.H. (Barry) van de Luijtgaarden.